Vandaag de dag wordt het steeds meer duidelijk hoe belangrijk het is om duurzaam met onze planeet om te gaan, mochten we ernstige klimaatproblemen willen voorkomen. Thuis zullen we hier beter op moeten letten, maar ook op het werk is het belangrijk dat we bepaalde wijzigingen gaan doorvoeren. Maar hoe verduurzaam je een kantoor precies?

De scrum methode

Een veelgebruikte moderne werkwijze is de scrum methode, waar tegenwoordig veel bedrijven mee werken. Een methode die je bedrijf wendbaar maakt, zodat je vlug kunt inspelen op de snel veranderende wereld. Een veelgebruikt instrument voor de scrum methode zijn Post It´s, kleine gele plakbare notitiebriefjes, die gebruikt worden om planningen mee te maken, doelen in kaart te brengen en om taken te categoriseren. Een erg handig concept, echter niet heel duurzaam. Post it´s kunnen helaas niet hergebruikt worden en worden daarom na gebruik weggegooid. De Post It´s kunnen echter eenvoudig vervangen worden door de duurzame opvolger ervan: de scrummagneet. Dit is een herbruikbare en beschrijfbare magneet, die je op dezelfde manier in kunt zetten als de Post It´s. Alleen dan veel duurzamer. 

Scrumartikelen

Net zoals de scrummagneet, zijn er nog vele andere scrumartikelen die je kunt inzetten om de scrum werkwijze op kantoor mee te ondersteunen. Naast dat de artikelen zelf duurzaam zijn, is de manier van organiseren, werken en denken van scrum dit ook. De methode speelt in op de behoefte van de klant, met als doel om zo snel mogelijk waarde toe te voegen voor de klant. Een agile werkwijze als scrum is een stuk duurzamer dan de traditionele werkwijzen, omdat de traditionele werkwijzen lang niet zo snel in kunnen spelen op de snel veranderende wereld als bijvoorbeeld de scrum methode dit kan. Met een agile werkwijze bespaar je dus onder andere een hoop tijd, energie, geld en ook materiaal. Op kantoor overstappen op een scrum werkwijze, is dus ook een goede manier om te verduurzamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *