snijplotters

Wanneer het je wens is mooie uitsneden te maken van bepaalde afbeeldingen of ontwerpen uit een stuk stof, folie of karton, dan is een snijplotter precies hetgeen dat je nodig hebt. Snijplotters zijn in wezen apparaten waarmee je gebruikmakend van een toegevoegd bewerkingsprogramma tot heel nauwkeurige uitsneden kunt komen. Als je nog nooit met een snijplotter hebt gewerkt, lees dan eerst het hieronder de te ondernemen stappen.

Ontwerp kiezen

Voordat je gaat snijden kies je uiteraard eerst het ontwerp waar het uiteindelijk allemaal om draait. Als je over goede software beschikt kun je dit ontwerp mogelijk zelf creƫren. Bij enkele snijplotters heb je zelfs geen computer nodig om het apparaat aan te sturen.

Het te snijden materiaal selecteren

In principe kun je met snijplotters in verschillende soorten materiaal snijden. Niet elke plotter is echter even geschikt voor bepaalde materiaalsoorten. Verdiep je hier dus op voorhand goed in.

snijplotters

De snijplotter instellen

Wanneer je eenmaal de juiste snijplotter en het correcte materiaal in handen hebt, dan wordt het tijd om het apparaat in te gaan stellen. Hierbij hoort ook dat je een geschikt mesje selecteert voor deze klus. Vergeet zeker niet om de diepte en de druk correct in te stellen.

Snijden

Wanneer alle voorbereiden getroffen zijn en je hebt alles nog eens op correctheid gecontroleerd, dan kan het daadwerkelijke snijden beginnen. Volg hierbij zo nodig de aanwijzingen uit de handleiding van jouw snijplotter.

Nazorg

Nadat je de uitsnede hebt gemaakt ben je natuurlijk eerst benieuwd naar het resultaat. Deze nieuwsgierigheid zou echter niet ten koste moeten gaan van een paar nazorghandelingen die je dient te verrichten. Vergeet bijvoorbeeld niet de snijmat los te halen (indien nodig) en schoon te maken. Het mesje kan weer worden opgeborgen en eventueel snijafval worden opgeruimd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *