Software prototyping is een bekende softwareontwikkelingsmethodologie die ons vertrouwen geeft tijdens productplanning en -ontwikkeling. Mensen vermijden vaak prototypes omdat ze geen tijd willen besteden aan het maken en vernietigen van meerdere prototypes. Aan de andere kant helpt op prototypen gebaseerde modellering om ideeën te visualiseren en vorm te geven. Dit maakt het gemakkelijker te begrijpen, zowel voor klanten als voor betrokken stakeholders.

Extreme & evolutionaire  prototyping

Extreme prototyping wordt vooral gebruikt bij het maken van webapplicaties. Dit type prototyping kent drie opeenvolgende stappen. Eerst worden HTML-ontwerpen gemaakt. Vervolgens wordt de gegevensverwerking op de app gecontroleerd. Ten slotte worden de functies die worden ontworpen, geïmplementeerd in het uiteindelijke prototype. Het is altijd raadzaam om eerst de vereisten te begrijpen door tijd te besteden aan prototyping. Prototypes helpen bedrijfsanalisten, ontwikkelaars en oplossingsarchitecten de kernvereisten van een project te begrijpen voordat de ontwikkeling begint. Bij dit type prototyping wordt een prototype stap voor stap verfijnd op basis van feedback van een klant of betrokken stakeholders. Evolutionaire prototyping is handig in situaties waarin de vereisten onduidelijk zijn tijdens de beginfase, of wanneer elke functie of interactie één keer moet worden gecontroleerd.

Identificeer de kernvereisten

De basisvereiste of kernvereiste identificeren van het idee dat we in het prototype willen presenteren is erg belangrijk. Deze kernvereiste mag niet gedetailleerd zijn en mag alleen die details bevatten die jouw klant helpen het product te begrijpen.

Wat is industriële automatisering?

Industrial Automation (industriële automatisering) is het gebruik van besturingssystemen , zoals computers of robots, en informatietechnologieën voor het omgaan met verschillende processen en machines in een industrie ter vervanging van een mens. Het is de tweede stap na mechanisatie in het kader van industrialisatie. Industriële automatisering wordt de laatste tijd steeds meer geaccepteerd door verschillende industrieën vanwege de enorme voordelen, zoals verhoogde productiviteit, kwaliteit en veiligheid tegen lage kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *