Factoring voor mkb, kijk hier voor meer informatie. Als ondernemer heb je genoeg aan je hoofd en het achtervolgen van debiteuren zou eigenlijk niet bij je werk moeten horen. Je hebt op een dag genoeg te doen en klanten zouden gewoon op tijd moeten betalen. Helaas is dit niet altijd het geval en wordt je vertrouwen best nog weleens geschonden. Om dit probleem aan te pakken kun je kiezen voor factoring. 

Direct je geld krijgen

Het grote voordeel van factoring is dat het bedrijf je direct het geld geeft waar je recht op hebt. Het bedrijf koopt in feite je schuld van je. Als jij het geld dan hebt ontvangen kun je gerust verder met je dagelijkse gang van zaken en het runnen van je bedrijf. Dit is natuurlijk een heerlijk gevoel, omdat het een hoop zorgen van je wegneemt. Je hoeft dan ook niet met de niet-betalende klant in discussie. Dit is iets wat veel ondernemers ook stress oplevert, het feit dat een klant toch vaak een persoon is die je vertrouwde. Gesprekken over wanbetaling zijn dan vaak vervelend om te hebben. Een factoringmaatschappij kan het persoonlijk aspect binnen het probleem wegnemen om vervolgens met een zakelijkere aanpak achter de niet-betalende klant aan te gaan. 

Geen liquiditeitsproblemen 

Omdat je het geld direct krijgt, hoeft je cashflow hier niet onder te lijden. Je hoeft niet te wachten op het ontvangen van je geld totdat het bedrijf het geld heeft kunnen innen, je krijgt het direct. Het bedrijf zal vervolgens achter het geld aan moeten, maar jij zult hier geen last van hebben.

Een ander voordeel van factoring is dat je als ondernemer geen moeite hoeft te doen voor debiteurenbeheer. Dit is net als andere vakgebieden een vak apart en kost veel moeite en ook bepaalde kennis. Omdat een factoring maatschappij zich helemaal richt op het innen van je facturen en het beheren van je debiteuren, kan je erop vertrouwen dat zij het werk beter zullen doen dan jij zou kunnen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *