rente persoonlijke lening

 Een paar maanden geleden vielen er haast gaan rentewijzigingen te noteren en was het een hele tijd windstil. In die periode was het voor kredietverleners duurder om geld te lenen. Maar de kapitaalrente is medio 2021 stabieler geworden. Dit merk je aan de huidige verlagingen voor rentes die uiteraard altijd kunnen fluctueren. In juli 2021 staat het laagste tarief op 3,4 procent voor een rente persoonlijke lening. Wie een beetje de kat uit de boom kijkt, kan over de hele looptijd van een persoonlijke lening enkele honderden euro’s minder in de geldbeugel moeten tasten. Een stand van zaken.

rente persoonlijke lening

 Hoe wordt de rente persoonlijke lening bepaald?

Om de rente van een lening vast te leggen, houdt de kredietverlener met verschillende parameters rekening:

  • Het bedrag van de lening
  • De aantal maanden looptijd
  • Het risicoprofiel dat je hebt als klant
  • De woon- en levenssituatie waarin je verkeert

Bij een persoonlijke lening wordt de rente voor elke situatie anders bepaald, afhankelijk van individu tot individu en het risicoprofiel.

 Goedkope versus duurdere lening

De rente persoonlijke lening maakt een hemelsbreed verschil uit tussen een goedkope en duurdere lening. Daarom zal je bij het aangaan van een persoonlijke lening moeten bekijken hoeveel het rentepercentage bedraagt. Volgende factoren spelen hierbij een invloedrijke rol:

  • de looptijd van de persoonlijke lening
  • het bedrag dat je wil gaan lenen
  • het percentage van de rente

 Hou je vast aan volgend axioma

Hoe hoger het totaalbedrag van de lening is, hoe lager de rente gaat zijn. Dit geldt eveneens voor de looptijd van de afgesloten persoonlijke lening. Hoe korter de termijn, hoe lager het percentage van de rente. Voor een persoonlijke lening schommelt het bedrag tussen de 5 en 12 procent. Dit is aanzienlijk lager dan een doorlopend krediet.

 Rente ligt vast bij een persoonlijke lening

Wanneer je een persoonlijke lening bij een kredietverstrekker afsluit, staat automatisch de rente vast. Zo weet je op voorhand wat je te wachten staat. Een vaste rente houdt in dat je over de volledige termijn dat je persoonlijke lening loopt, een vast percentage betaalt. Je hebt de garantie dat de rente onaangeroerd blijft. Enige nadeel is wel dat wanneer de rente zakt, je een hoger bedrag zal moeten betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *