Een zeecontainer wordt veel gebruikt voor het vervoeren van (losse) goederen. Ze zijn populair omdat ze gemakkelijk in gebruik zijn. Je kunt ze namelijk eenvoudig verplaatsen en dat kan veel tijd schelen bij de overslag. Tijdens deze werkzaamheden komt het echter wel eens voor dat zo’n container beschadigd raakt, door kleine botsingen of eenvoudigweg door langdurige blootstelling aan water en wind. Deze zijn soms niet meer bruikbaar in de transportwereld, maar wist je dat je zeecontainers voor veel meer dingen kunt gebruiken? In dit blog lees je een aantal ideeën.
 

Opslag

Heb je op korte termijn en misschien maar tijdelijk een opslagmogelijkheid nodig? Bijvoorbeeld omdat je een tijd op reis gaat, of omdat je materialen van je bedrijf veilig wil bewaren? Dan kun je eenvoudig een (tweedehands) zeecontainer kopen. Zeecontainers kunnen vrij eenvoudig op locatie geplaatst worden. Het fijne is dat er veel verschillende formaten zijn. De meest voorkomende formaten zijn 20 ft, 40 ft en 45 ft.
 

Kantoorruimte

Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar een zeecontainer is ook goed te gebruiken als tijdelijke kantoorruimte. Hier zou je bijvoorbeeld voor kunnen kiezen als jouw bedrijf verbouwd wordt. Een bestaande kantoorruimte huren kan behoorlijk prijzig zijn en is daarnaast ook vaak moeilijk te vinden. Aan zo’n container moet natuurlijk nog wel wat gebeuren voordat je er in kunt, maar toch is dat redelijk eenvoudig te doen. Je kunt zelf bepalen hoe het eruit komt te zien. Zo kies je zelf hoeveel ramen je prettig vindt, waar de deur(en) geplaatst worden en hoe de elektra geregeld wordt. Ook kun je de container in een andere kleur spuiten. Een ander voordeel is wederom dat er veel verschillende formaten zijn en dat je het op veel plekken kunt neerzetten.
 

Woning

Als je er een kantoorruimte van kunt maken, kun je het natuurlijk ook omtoveren tot een woning! Hier wordt vaak voor gekozen door mantelzorgers die in hun eigen huis niet genoeg ruimte hebben, maar wel dichtbij hun ouders of anderen willen zijn. Het is een tussenoplossing voor ouderen die wel hulpbehoevend zijn, maar niet naar een verzorgingshuis willen of kunnen. Het voordeel is dat te bouw en levertijd kort zijn en er meestal geen bouwvergunning nodig is. Ook zou je een zeecontainer kunnen ombouwen tot gastenverblijf, als je daar de ruimte voor hebt. Dat is een stuk goedkoper dan een aparte ruimte bij laten bouwen.

Hopelijk heb je door dit blog gelezen te hebben een idee van wat er allemaal mogelijk is met een zeecontainer. Heb je zelf nog andere ideeën? Laat het me dan vooral weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *