Cryptocurrency, digitale of virtuele munten. Hier wordt allemaal hetzelfde mee bedoeld. Dit zijn munten als Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin en nog veel meer. Deze munten zijn de afgelopen jaren enorm gestegen in waarde. Beleggers die er vroeg bij waren hebben hier dan ook flink van geprofiteerd. Maar wat is er nou eigenlijk zo bijzonder aan die cryptocurrency en wat kun je hier mee? Lees verder en ontdek!

Wat is cryptocurrency?

Cryptocurrency is eigenlijk gewoon digitaal geld, of virtueel geld, of elektronisch geld. Het is maar hoe je het wilt noemen. De naam cryptocurrency is afkomstig van cryptographic currency, ofwel versleuteld geld. Zoals net al is benoemd zijn die overkoepelende benamingen voor een hele groep digitale valuta. De meest bekende heb je zeker wel eens van gehoord, namelijk de Bitcoin.

Wat kun je allemaal met cryptocurrency?

Cryptocurrency zijn in het leven geroepen met een doel. De oprichter (een onbekend persoon die werkte onder de schuilnaam Satoshi Nakamoto) wilde namelijk een decentraal betalingssysteem realiseren door middel van de blockchain technologie. Hierbij kunnen een koper en een verkoper direct een transactie overmaken zonder tussenkomst van een grote financiĆ«le partij zoals een bank. Cryptocurrency, met name Bitcoin, zijn dus een alternatief op ons huidige betalingssysteem, waarbij geen transactiekosten in rekening worden gebracht. Op grote schaal kan dit veel geld besparen. 

Tegenwoordig hebben alle cryptocurrency een eigen koerswaarde, zoals de Bitcoin koers. Beleggers en andere investeerders houden deze koersen nauwlettend in de gaten. Wanneer een bepaalde koers zakt, kan deze vervolgens namelijk weer stijgen. Op grote schaal valt hier veel geld mee te verdienen, maar ook te verliezen. Cryptocurrency zijn tegenwoordig dan ook een populair beleggingsobject.

Kan ik ook cryptocurrency verhandelen?

Wil jij ook cryptocurrency verhandelen? Of wil je gewoon Bitcoin kopen? Dat kan! Er zijn verschillende brokers waar je eenvoudig digitale munten kunt verhandelen. Vaak kun je gebruik maken van een interne wallet en betaal je voor het gebruik van de wallet en het platform transactiekosten. Het is belangrijk om niet roekeloos te gaan investeren, maar dat je je eerst goed verdiept in de markt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *