Zeker wanneer uw wagenpark groeit, is het soms lastig om controle en overzicht te houden. Gelukkig is hier een professionele en effectieve oplossing voor: fleet management. Dit is een software die logistieke managers in staat stelt om alle gegevens van de auto’s op het wagenpark en van de chauffeurs bij te houden. Door deze gegevens inzichtelijk te hebben kunnen managers het logistieke proces een stuk efficiënter en eenvoudiger regelen. Dit brengt een viertal grote voordelen met zich mee. 

  1. Kosten besparen met behulp van fleet management

Met behulp van fleet management software kunnen ritten van chauffeurs effectief worden ingezet. Niet alleen worden de kortste en snelste routes naar de plaats van bestemming automatisch getoond aan de chauffeurs, ook weet je als manager direct wie het dichtst in de buurt is van een nieuwe (spoed)klus. Zo bespaar je – zeker op jaarbasis – heel veel brandstof. Daarnaast is het ook qua tijd een stuk efficiënter en effectiever. En tijd is geld, zoals het bekende spreekwoord luidt!

  1. Veiliger op de weg 

Met fleet management heeft u als manager ook inzicht in het rijgedrag van uw chauffeurs. Zo heet u onder andere inzicht in de snelheid die uw chauffeur rijdt. Wanneer dit (veel) te hoog is, heeft u de mogelijkheid om direct op een veilige manier met uw chauffeur te communiceren. Zo kunt u hem op de hoogte stellen van zijn roekeloze rijgedrag. Zo voorkom je niet alleen hoge boetes, maar neemt u ook de verantwoordelijkheid die past bij uw bedrijf. 

  1. Direct reageren op onverwachte situaties 

Het fleet management systeem stelt managers in staat om real time snel en eenvoudig te reageren op veranderende situaties. Dit kan gaan over de eerder genoemde spoedklussen, maar ook over bijvoorbeeld een chauffeur die onverhoopt met pech te staan. Met het systeem kunnen managers snel en effectief schakelen tussen alle chauffeurs, waardoor iedereen weer snel op weg kan en de klant minimaal last heeft van de veranderde situaties. 

  1. Groener rijden

Door chauffeurs de snelste routes te laten rijden bespaart u een hoop brandstof, zoals eerder al aangegeven werd. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. En dat is in deze tijd absoluut geen te onderschatten voordeel. Ook vanuit de overheid wordt de roep steeds groter om bedrijven zo duurzaam mogelijk te runnen. Hier draagt fleet management dus een hele positief steentje aan bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *