Koffie is cultuur. Maar voor veel mensen is het ook essentieel om aan een werkdag te beginnen. Wat in ieder geval duidelijk mag zijn is dat koffie niet meer weg te denken is op kantoor. Maar niet elke koffie is hetzelfde. Het verschil tussen goede koffie uit een professionele machine en een oploskoffie is erg groot. In dit artikel zullen we je daarom een aantal redenen geven waarom een professionele koffiemachine op kantoor een absolute must is.

Koffie = energie

We weten allemaal hoe belangrijk het is om genoeg energie te krijgen om te blijven werken. Maar energie heeft niet alleen te maken met eten en slapen. Het is gerelateerd aan onze gezondheid en ons welzijn, en het belangrijkste is dat het gerelateerd is aan creativiteit. Onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van cafeïne het centrale zenuwstelsel stimuleert, waardoor mensen zich meer wakker en alert voelen. Van cafeïne is bekend dat het de creatieve cognitie verbetert door het creëren van een mentaliteit van productiviteit en creativiteit. Dus is een goede professionele koffiemachine op kantoor echt een absolute must. Een lekker kopje koffie in de ochtend is belangrijk om je energie terug te krijgen en je de hele dag gefocust te houden. En als het einde van de dag komt, kan een kopje koffie je aandacht richten op wat je de volgende dag wilt doen, oftewel het starten van een nieuwe cyclus van productiviteit.

Koffie maakt mensen gelukkig en gezond

Koffie is in veel opzichten een noodzaak. Zo kan de koffiemachine in je kantoor helpen om het gevoel van mensen te verbeteren. Het dopamine effect van koffie kan de bloeddruk verlagen, het stresshormoon cortisol verminderen en werkernemers energie geven. Dus koffiemachines maken je niet alleen gelukkig, ze kunnen ook je algehele gezondheid verbeteren.

Goede koffie laat een goede indruk achter op de klanten

Vaker wel dan niet verwachten klanten een uitstekende service, waar ze zich ook bevinden. Een goede koffiemachine op kantoor geeft de indruk dat de behoeften van je klant centraal staan. Immers, wat is een betere manier om je klant te laten zien dat je zijn bedrijf waardeert dan door ze een goede kop koffie aan te bieden?

Bron: https://www.giocoffee.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *