Betonplaten zijn het ideale materiaal als je een terrein wilt verharden. Of het nu gaat om een tijdelijke of een permanente verharding, deze materiaalsoort is er altijd heel geschikt voor. Ze zijn gemakkelijk aan te leggen, ze kunnen zwaar belast worden en daarnaast zijn ze ook eenvoudig weer te verwijderen. Betonplaten hebben daarom voor veel mensen de voorkeur boven bijvoorbeeld het aan laten brengen van asfalt. Natuurlijk heb je met dat laatste geen last van naden tussen platen, maar het is ook veel duurder en lastiger te verwijderen, als dit op een gegeven moment nodig mocht zijn.

Betonplaten geschikt voor veel situaties

Als het gaat om het verharden van een terrein met betonplaten, dan moet je niet denken aan een eenvoudige oprit naast je huis. Natuurlijk kun je ze daarvoor gebruiken, maar door het formaat en de stijl zijn ze hier minder geschikt voor. Ze zijn daarentegen wel heel erg geschikt voor heel veel andere situaties. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het aanleggen van een tijdelijke weg naar een bouwterrein
  • verharden van het terrein rondom een agrarisch bedrijf
  • het maken van een groot parkeerterrein
  • het creëren van een overslagplaats

Als er bijvoorbeeld ergens nieuwe windmolens geplaatst moeten worden, moet er in korte tijd veel vrachtverkeer door het land om op de bouwplek aan te komen. Een weg ligt daar meestal niet, die moet dus tijdelijk gemaakt worden. Dit kan heel gemakkelijk met betonplaten. Zo kan er tijdens de duur van de bouw over de weg gereden worden en is alles afgerond? Dan is de weg ook net zo snel weer verwijderd! Bij een agrarisch bedrijf, maar ook bij industriële bedrijven, wordt er vaak gereden met zware machines, die vaak ook nog een zware vracht vervoeren. Het is dan belangrijk dat er sterke verharding aanwezig is, die niet bezwijkt onder al deze kilo’s. Met betonplaten kun je er zeker van zijn dat een zware belasting zonder problemen mogelijk is!

Verschillende soorten platen

Zo zijn er dus veel verschillende soorten situaties te bedenken waarin het gebruik van betonplaten echt een aanrader is. Naast de hierboven genoemde situaties kun je bijvoorbeeld ook nog denken het verharden van ondergronden voor sleufsilo’s, tuincentra, containervelden, pottenvelden en nog zo veel meer! De veelzijdigheid en het gebruiksgemak van deze verharding is dus wel duidelijk. De vraag is nu alleen nog: waar kun je nu het beste deze platen kopen? Hiervoor kun je heel goed terecht bij De Keij. Zij bieden een ruime keus aan betonplaten en stelconplaten. Niet alleen vind je bij hen A-kwaliteit platen, die van een uitstekende kwaliteit zijn en er prachtig uitzien, je kunt bij hen ook terecht voor B-kwaliteit en gebruikte platen. Wat houdt dit nu in? Een B-kwaliteit betonplaat komt rechtstreeks uit de fabriek, maar bevat vaak een schoonheidsfoutje, waardoor ze niet aan de eisen van de fabrikant voldoen. Gebruikte platen zijn al eerder voor een project gebruikt. Wat is nu het voordeel van kiezen voor gebruikt of B-kwaliteit? Het is voordeliger, terwijl je toch een hoge kwaliteit krijgt. Wil je echter dat het er ook perfect uitziet, dat er geen gebruikssporen zichtbaar zijn? Dan kies je natuurlijk voor de A-kwaliteit betonplaten bij De Keij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *