Binnen de e-learning trajecten zien we veel verschillende termen de revue passeren. Denk hierbij aan product trainingen, blender learning, persoonlijke e-learning bouwen en ga zo nog maar even door. Binnen deze markt zijn deze termen heel gebruikelijk. Alleen voor ondernemers kan dit nog vaak wat verwarrend zijn. De term LMS is er een die steeds vaker wordt gebruikt en ook vaak wordt ingezet. We vertellen je er meer over.

Wat is het?

Wat is LMS? Een LMS is een afkorting voor Learning Management System (of Systeem). Vanuit hier kan je leeroplossingen bieden via een website aan deelnemers. Dit zijn bijvoorbeeld E-learning modules die ingezet worden om de kennis van personeel op te vijzelen. Iedere deelnemer kan op zijn of haar eigen tempo deze modules volgen. Een LMS kan je bijvoorbeeld inzetten voor werknemers of om trainingen te verkopen.

Wat kan je er mee?

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met een LMS. Denk hierbij aan functionaliteiten als: een catalogus van je trainingen, rapportages, leerpaden, kalenders, groepen en het versturen van automatische mails.

Hoe werkt het?

Een LMS is heel eenvoudig te starten. We raden je hiervoor wel aan bij een professioneel bedrijf zoals elearningtraining. Je kan een online omgeving starten waarin je een module laat maken. Vanuit hier kan je aan de slag!

De voordelen

Zeker in deze pandemie is elearning ideaal om jouw werknemers hun kennis op te vijzelen. Daarnaast kent een LMS ontzettend veel voordelen. Denk hierbij aan dat je kan zien welke werknemer welke learning heeft gevolgd, het koppelen van een certificaat aan een learning en het draaien van een rapportage. Daarnaast is het een prettige manier om de kennis up to date te houden zodat je binnen jouw bedrijf ook flinke stappen kan zetten. Heb jij al eens een LMS ingezet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *