Hokjes, weinig licht, saaie kleuren, weinig contact met je collega’s. Het klinkt bijna als een nachtmerrie. Toch was, en is het op sommige plekken nog steeds, dit een standaard kantoorinrichting waar lange tijd veel mensen genoeg mee namen. We kunnen het ons tegenwoordig niet voorstellen. Wanneer we denken aan moderne kantoorinrichting is het laatste waar je aan denkt een klein, donker hokje waar je nauwelijks contact hebt met je collega’s. Tegenwoordig zijn er hele andere eisen waar een kantoor aan moet voldoen om bestempeld te worden als modern, motiverend en gezellig.

Verschillende ruimtes bouwen

Een kantoor kan niet bestaan uit één ruimte waar iedereen bij elkaar zit. Dit werkt simpelweg niet. Wanneer de een aan het bellen is, kan de ander zicht niet concentreren en wanneer de ander pauze houdt hoeft dit niet achter zijn of haar bureau. Ook met meetings is het goed om altijd een andere ruimte te hebben. We zien vaak terug dat ruimtes worden gereserveerd wanneer je kantoor te klein is. Heb je genoeg ruimte voor akoestiek op kantoor? Bouw een extra kamer waar men kan zitten tijdens meetings of wanneer iemand volle concentratie nodig heeft. Met akoestiek heb je geen last van je andere collega’s en zit je niet ver van elkaar.

Duurzame items op kantoor

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en we zien dit ook terug in kantoorinrichtingen. Merken zoals Herman Miller zijn steeds weer bezig om duurzame items te produceren die je op kantoor kunt gebruiken. Denk aan bureautafels, -stoelen, accessoires en meer. Waarom duurzaamheid nodig is op kantoor? Het zorgt voor betere productiviteit, concentratie en werkt motiverend. Uiteindelijk is dit allemaal beter voor onze gezondheid. Daarnaast zitten de meeste werknemers vijf dagen in de week in deze ruimte en is een saai hokje simpelweg onmogelijk in deze tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *