IT is één van de leidende sectoren in de moderne economie. IT staat voor Information Technology en dat is precies wat in de huidige kenniseconomie veel nodig is. Dit kan gaan over simpele oplossingen zoals een excel bestand gemaakt door iemand die een tutorial volgde van een Indiër. Maar IT is niet alleen maar een simpel excel bestand. Het is ook alle software die gemaakt wordt voor een systeem zoals bijvoorbeeld een ziekenhuis waar patiënten info veilig en snel gecommuniceerd moet worden. Dit is tegenwoordig zo complex en belangrijk dat je misschien wel het beste een IT sourcing partner kunt vinden. Misschien Thornstein, misschien een andere.

IT sourcing

Maar wat is IT sourcing? IT sourcing is wanneer een oplossing die nodig is binnen de IT-sector gevonden wordt door een ander bedrijf dan het primaire bedrijf. Je huurt dus voor een project tijdelijk wat mensen of een heel bedrijf in en na het project laat je ze gaan. Maar tegenwoordig is het minder een kwestie van één keer en dan nooit meer. De kenniseconomie is complex vandaag de dag en IT sourcing wordt gedaan op een wijze die dieper is kwa samenwerking. Deze diepere samenwerking is nodig want je gaat niet meer een programma installeren en dan jarenlang geen IT experts nodig zijn. In werkelijkheid moet het elke paar maanden geüpdatet worden.

Hoe ziet een goede IT partner eruit?

Je moet veel samen gaan werken met je IT sourcing partner dus wil je de beste die je kan vinden. Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten is het sociaal contact. Een bedrijf kan zo veel nominaties gekregen hebben maar als je het niet fijn vind om met ze samen te werken als mensen dan eindigt het daar. Je kunt nog zo veel verstand hebben over IT maar als de persoon waarmee je samenwerkt een klootzak is beperk je je misschien tot standaard oplossingen en kijk je niet naar een oplossing die perfect is voor je partner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *