Het inleveren van oud ijzer gaat tegenwoordig enorm makkelijk, daarom doen steeds meer mensen het ook. Als je allerlei spullen thuis hebt die je kwijt moet, kan het best de moeite waard zijn om dit in te leveren. Als je allerlei spullen thuis hebt die van ijzer of metaal zijn kan je deze gaan inleveren, dit noemen ze schroot. Schroot is eigenlijk gewoon de verzamelnaam van al het metaalafval wat er bestaat, eigenlijk gewoon een meer gangbare naam. Als je dus oud ijzer wilt inleveren is het belangrijk dat je weet wat je in gaat leveren, natuurlijk kunnen ze daar bij het bedrijf jou helpen maar het is altijd fijn om van te voren te weten waar je aan toe bent. Want waar kan je je spullen eigenlijk inleveren? En wat zijn de prijzen die je er voor kan krijgen?

oud ijzer

Schroot inleveren

Als je thuis allerlei spullen hebt liggen waar je vanaf wilt en het valt onder de schroot, dus allerlei metaal afval. Dan kan je ervoor kieze om deze in te leveren en hier dan een bepaalde prijs voor kan krijgen. Als je de spullen verzameld hebt kan je deze naar een terrein brengen waar ze oud ijzer spullen inkopen brengen, hier volgen dan de volgende stappen. Als eerst wordt er gekeken wat voor een schroot je meegebracht hebt en of het in te leveren is, daarna wordt de schroot gewogen. Het wegen van de schroot is natuurlijk een essentieel onderdeel van het inleveren, omdat je hier uit kan kijken hoeveel de schroot waard is. Als de schroot gewogen is wordt er gekeken wat het nettoresultaat is en wat jij als klant uiteindelijk ontvangt voor het inbrengen van de schroot, ze kunnen het bedrag dan contact hebben of via de bank storten. 

Welke prijzen?

De prijs die je voor de schroot krijgt ligt eigenlijk helemaal aan hoeveel oud ijzer je inlevert, of hoeveel kilogram een bepaald object weegt. Hoe meer kilogram een product weegt hoe hoger het bedrag uiteindelijk is dat jij ervoor krijgt. Als je een oude computer inlevert bijvoorbeeld zou de prijs hiervan niet extreem hoog zijn, voor een computer van vijf kilo krijg je ongeveer drie euro voor. Maar als je meerdere computers inlevert stijgt het bedrag dus omdat je er meer inlevert. De prijzen van de schroot veranderen eigenlijk constant, omdat de prijzen van metaal elke dag schommelen. Daarom is het belangrijk dat je eerst wat informatie opdoet over wat voor schroot je wilt inleveren. Als je wilt weten welk bedrag je voor bepaalde spullen kan krijgen, kan je op verschillende websites kijken naar de prijzen. Je hoeft alleen de soort schroot aan te geven dat je wilt inleveren samen met de kilo’s, dan wordt de prijs voor je uitgerekend. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *