Het vinden van een baan kan soms nogal lastig zijn, zéker in tijden van Corona. Maar we kunnen je geruststellen, want het is niet onmogelijk. Je moet alleen de goede voorbereiding treffen en een klein beetje geluk hebben. Ben je benieuwd naar hoe jij snel een baan vindt? Wij vertellen je er graag alles over!

CV en motivatie

Voordat je enthousiast gaat reageren op vacatures, is het verstandig om eerst aandacht te besteden aan je CV en motivatiebrief. Als deze goed zijn, wordt de kans alleen maar groter dat je sneller een baan vindt. Zorg er daarom voor dat jij er met je sollicitatie uitspringt! Denk je dat je CV en motivatie goed is? Laat er dan voor de zekerheid ook iemand uit je omgeving naar kijken. Wie weet zien zij nog kleine foutjes die je kunt aanpassen.

Vacatures zoeken

Als je CV en motivatie eenmaal up-to-date zijn, kun je gaan zoeken naar vacatures. Wat voor functie heb je voor ogen? En binnen welke branche valt dit? De meeste vacaturesites hebben de mogelijkheid om heel gericht te zoeken, door middel van een filter. Zo kun je aanklikken naar wat voor baan je op zoek bent en komen er alleen functies tevoorschijn die bij dit profiel passen. Wil je graag werken als gedetacheerde zzp’er? Neem dan bijvoorbeeld eens een kijkje bij Joinuz en filter daarop.

Uitzendbureau

Een andere mogelijkheid om snel een baan te vinden, is via een uitzendbureau. Zij hebben een groot aanbod aan vacatures en hebben nauwe connecties met werkgevers. Als je je inschrijft bij een uitzendbureau gaan zij voor je kijken welke banen het beste passen bij jouw profiel. Als er een match wordt gevonden zullen zij je koppelen aan de werkgever en wie weet nemen ze je wel aan! In dienst genomen worden via een uitzendbureau biedt daarnaast ook veel zekerheid en voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *