Het goed inrichten van een magazijn is iets waar veel bedrijven nog wel moeite mee hebben. En dit is geen goede zaak want een slecht ingericht magazijn kan gevaarlijk en onhandig zijn. Een slecht ingericht magazijn kan namelijk gevaarlijke situaties opleveren voor het personeel en het zou zonde zijn dat je ruimte tekort komt door een slechte indeling. In deze blog geven wij tips over hoe je tot een goede magazijn indeling komt.

Vraag om advies

Het inrichten van een nieuw magazijn hoef je niet alleen te doen. Je kan praten met mensen binnen het bedrijf hoe zij over het magazijn denken en wat er volgens hen beter kan. Denk hierbij dan niet alleen aan de mensen binnen het bestuur maar vooral aan je magazijnmedewerkers. Zij staan namelijk het meest in het magazijn en zullen je dus goed kunnen vertellen wat er allemaal beter kan. Er zijn ook bepaalde regels waar je als organisatie aan moet voldoen om de veiligheid te waarborgen. Neem deze dus ook goed door.

Weet wat er moet gebeuren

Nadat je om advies hebt gevraagd en weet wat er allemaal moet gaan veranderen is het tijd om te gaan kijken wat er allemaal nodig gaat zijn. Het is belangrijk om jezelf hierbij zoveel mogelijk vragen te stellen. Wat wil je allemaal kwijt in je magazijn? Hoeveel magazijnstellingen heb je nodig? Wat voor transportmiddelen ga je gebruiken? Zo zijn er nog heel veel vragen die je kunt stellen om zo tot een goed magazijn te komen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *