In ons huidige studiestelsel worden jonge studenten al heel vroeg de keuze voorgelegd om zich toe te wijden aan een specifiek vakgebied. Dit kan voor velen best wel ingewikkeld zijn, want het is niet altijd gemakkelijk om dergelijke belangrijke beslissingen te maken terwijl je nog maar in het begin van je leven staat! In een alsmaar veranderende arbeidsmarkt waar banen verdwijnen en nieuw werk voor in de plaats komt, is het daarom handig dat je goed voorbereid bent op nieuwe ontwikkelingen en ontdekt wat je nu echt leuk vindt. De volgende tips kunnen je helpen bij het vinden van de geschikte opleiding.

Kies voor jezelf

Het belangrijkste is dat je kiest voor jezelf en dat je doet wat jij leuk vindt. Het kan namelijk wel eens gebeuren dat vrienden en familie het niet helemaal eens zijn met de keuze van jouw studie. Natuurlijk hoef je advies van anderen niet per direct af te slaan, maar het is uiteraard wel van belang dat  je iets doet waar jij enthousiast van wordt.

Maak een lijstje met jouw criteria voor jouw droombaan

Het is belangrijk om te achterhalen wat jouw interesses zijn en wat je graag doet in het dagelijkse werkleven. Probeer daarom een lijstje te maken met de taken die jij graag zou willen doen en vervolgens kan je op basis van deze informatie een relevante studie vinden!

Neem een kijkje in de praktijk

Om beter na te gaan wat precies bij je past, kan het helpen om aan te kloppen bij diverse ondernemingen die bij jouw interessegebied passen. Zo neem je een kijkje hoe het er precies aan toe gaat in de praktijk. Dit geeft een beter beeld wat je kan verwachten van je toekomstige werkplek.

Ben je er niet helemaal over uit? Dubbelklik.nu helpt jou onderweg bij de verzameling van geschikt lesmateriaal voor volledige profielvakken en keuzevakken. Wij bieden een unieke combinatie van lesmateriaal op papier en online op vmbo-niveau. Onze leerpakketten zijn zo samengesteld om te ontdekken wat het beste past bij jouw interesses en talenten. Daarnaast werken wij nauw samen met het bedrijfsleven zodat studenten ook een beetje kunnen wennen aan werken in de praktijk. Neem snel een kijkje op onze website en wij helpen je verder onderweg om jouw favoriete loopbaan te realiseren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *