Wanneer je als gemeente tegen een groot probleem als afvaloverlast aan loopt dan zit je vaak met je handen in het haar. De overlast kan dusdanig groot worden dat veel buurtbewoners klagen. Dit kost je als gemeente uiteindelijk veel onderzoek en tijd. Daarom is het ook aan te raden om als gemeente hier een serieuze oplossing voor te vinden. Je wilt namelijk ook als groene gemeente bekend staan. Geluk is er een oplossing voor dit vervelende probleem. Lees gerust even verder.

Smart City

Je kan een smart city op verschillende manieren interpeteren. De belangrijkste manier is door middel van Internet of Things. Door middel van informatietechnologie kan je de stad besturen op een juiste manier. In de breedste zin van het woord. Een smart City kan ook een stad zijn die bewust het afvalprobleem op een slimme manier oplost door middel van Slimme afval oplossingen ofwel Slimme afvalbakken. Dit zijn nieuwe producten bedoelt om jouw stad slimmer te maken. We vertellen je er graag meer over.

Data is macht

Wanneer je een normale afvalbak in de stad hebt staat laat je het afval eens per zoveel tijd ophalen. Op het moment dat de afvalbak volstroomt en de lediging pas een paar dagen later komt zit je met een probleem. Je hebt geen idee wanneer dit gebeurd en mensen gooien hun afval ernaast. Als de afvalbak nog lang niet vol zit en deze wordt wel geleegd is dit weer zonde van de lediging. Want deze had zomaar een paar dagen later gekund. Daarom zijn de slimme afvalbakken zo handig. Dankzij een slimme sensor kan je door midden van een app precies zien welke afvalbak vol zit en welke niet. Daarnaast wordt er een handige perst geleverd die de afval nog wat beter kan persen zodat er meer ruimte ontstaat.

Data is macht en daarmee bedoelen we dat je dus precies kan zien of een afvalbak vol zit of niet. Wanneer lediging zin heeft of niet. Hiermee wordt je echt een slimme stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *