verzendlabels

Verstuur je als ondernemer met grote regelmaat pakketten, inmiddels zodanig dat je er eigenlijk wel aan toe bent om dit proces wat efficiënter te laten verlopen? Dan is het logisch als je ervoor zou kiezen voortaan met verzendlabels te gaan werken. Dit zijn normaal gesproken labels die door een speciale labelprinter worden bedrukt en die je vervolgens als een sticker op een verpakking kunt plakken. Wanneer je deze werkwijze eenmaal geïmplementeerd hebt zul je merken dat je hier uiteindelijk nog maar nauwelijks omkijken naar hebt. Inderdaad, een goede voorbereiding is hierbij dus belangrijk, daarna sta je er niet meer bij stil. Lees hieronder over drie factoren waar je rekening mee moet houden als je voor het eerst verzendlabels en een labelprinter gaat kopen. 

verzendlabels

Acceptatie door zo veel mogelijk vervoerders

Wanneer je pakketten verzendt werk je al snel met een of meerdere vervoersbedrijven samen. Uiteraard is het essentieel dat je de samenwerking met hen op een goed niveau houdt. Daarom is het belangrijk om in de gaten te houden welke vervoerder eigenlijk welke verzendlabels hanteert en accepteert. Want vergis je niet, hier zitten soms wel degelijk verschillen in.

Bedrukking door hitte

Als je het jezelf echt makkelijk wilt maken rond het printen van verzendlabels, dan is het aan te raden een labelprinter met bijbehorende labels aan te schaffen waarbij het bedrukken door hitte gebeurt. Deze methode zou namelijk bedrukking met inkt overbodig maken. Dit voorkomt dat je om de haverklap het inktpatroon moet vervangen, een ongewenste en uiteindelijk ook dure aangelegenheid.

Geen BPA

Tenslotte is het voor iedereen een pré als je voor labels zou kiezen die vrij zijn van het stofje BPA. Dit is een potentieel schadelijk stofje dat in veel producten die deels van plastic zijn gemaakt is verwerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *