Dagelijks worden er in Europa miljoenen pakketjes verzonden. Dit gaat om kleine pakketten voor particulieren, maar ook om grote bestellingen van een bedrijven. Als je zelf nog nooit wat hebt verzonden naar het buitenland, is het begrijpelijk dat je je afvraagt hoe dit in zijn werk gaat. Toch is de werkwijze erg eenvoudig en kun je het op verschillende manieren aanpakken. 

Hoe werkt het?

Als je een pakket naar Frankrijk wilt verzenden, zal je allereerst aan moeten geven wat je wilt verzenden. Gaat het om een volledige pallet of is het enkel een klein doosje? Als je de grote van een pakket hebt aangegeven, heb je meestal de keuze uit verschillende opties qua verzenden. Er is dan zowel een verschil qua tarief als verzendtijd. Als je een pakket snel in Frankrijk wilt hebben, dan dien je daar extra voor te betalen. Als het je niet veel uitmaakt hoe lang het duurt voordat het pakketje in Frankrijk aankomt, dan kun je er het beste voor kiezen om voor de goedkoopste optie te gaan. 

Wat zijn de kosten van een pakket versturen naar Frankrijk?

Zoals eerder benoemd hangen de verzendkosten sterk af van hoe lang het mag duren voordat het pakketje aankomt. Daarnaast speelt ook de grootte van het pakket mee. Een klein pakket kan je namelijk al voor 14,50 naar Frankrijk sturen. 

Een groot pakket verzenden naar Frankrijk, is dat uberhaupt mogelijk bij de meeste transportbedrijven?

Veel particulieren vragen zich terecht af of het mogelijk is om via elk transportbedrijf grote pakketten naar Frankrijk te sturen. Gelukkig is dit bij de meeste bedrijven wel mogelijk. Mocht je een bedrijf tegen zijn gekomen waarbij het niet mogelijk is, dan vind je zeer snel een vervangend bedrijf waarbij dat wel mogelijk is. 

Kies het juiste bedrijf

Een pakket verzenden naar Frankrijk kun je laten doen door verschillende bedrijven. Het handigst is om de bedrijven die dit aanbieden met elkaar te vergelijken. Kijk hierbij naar de kosten, maar ook naar de zendtijd. Als je een groot pakket wilt verzenden naar Frankrijk, is het ook belangrijk dat je kijkt naar of er niet een transportbedrijf is die zich hier voornamelijk op richt. Vaak zijn de voorwaarden bij zo'n bedrijf gunstiger. Bovendien is het ook handig om te kijken of anderen recensies hebben achtergelaten. Wellicht hanteert een van de partijen die het aanbiedt een compleet verkeerde werkwijze en kan jij daar de dupe van worden. Dit wil je uiteraard voorkomen, zorg er daarom voor, dat voordat je een product verzendt, je weet waar je aan toe bent. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *