outplacement traject

Wanneer je weet dat de kans de kans groot is dat er een ontslag aan zit te komen, wil je natuurlijk juist handelen. Nu zijn er altijd verschillende zaken mogelijk, en een outplacement is er daar een van. En dat is tegelijkertijd ook vaak het beste idee. Wil je nu weten hoe je een outplacement traject in kunt gaan? In dit artikel vertellen we je er meer over.

outplacement traject

De mogelijkheden

Wanneer er een outplacement boven je hoofd hangt, is dat natuurlijk nooit leuk. Maar wees je ook bewust van het feit dat je nu opnieuw kunt beginnen. Mogelijk vind je een baan waar je beter tot je recht komt, of een betere relatie hebt met je werkgever. Zie het dus positief in en ga gelijk aan de slag.

Het kan zo zijn dat je baas je een geldbedrag aanbiedt, in plaats van een outplacement. Maar wees in dat geval altijd kritisch. Je weet namelijk nooit wat je kansen zijn op de arbeidsmarkt, en je wilt niet met lege handen komen te staan. Zorg er dan ook voor dat je weet dat je een baan kunt krijgen, wanneer je geld aanneemt. Wanneer je wat ouder bent, raden we altijd aan om voor outplacement te kiezen. Want in dat geval zijn je kansen altijd kleiner. Een outplacement kan natuurlijk in verschillende situaties voorkomen. Zoals een reorganisatie, onoplosbaar arbeidsconflict of wanneer je vastloopt in je carrière. Maar wees er in iedere situatie kritisch over wanneer je geld wordt aangeboden. Wanneer je de keuze hebt gemaakt, kun je gaan kijken naar een outplacementbureau. Zoek zeker naar een bureau waar jij je goed bij voelt. Er zijn er vast veel te vinden, maar zoek er een waarvan je weet dat het goed bij je past. Want alleen daarbij ga je jezelf thuis voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *