In de meeste gevallen is het zo dat als we denken aan logistiek, we vaak direct aan vervoer denken. Maar, logistiek is meer dan alleen het vervoegen van producten van A naar B. De term logistiek wordt namelijk gebruikt als een verzamelnaam voor alles dat te maken heeft met het plannen, organiseren, besturen en uitvoeren van een goederen. Eigenlijk moet je al vanaf het moment dat de grondstoffen ingekocht worden beginnen met de logistieke chain. En eindig je op het moment dat het product uiteindelijk naar de consument toe gaat.

Supply chain

Een full service logistiek bedrijf helpt mee aan het in goede banen leiden van de logistiek. En zijn vaak gespecialiseerd in het vervoeren van goederen over de weg, in de lucht, over het spoor, over het water en mulitmodaal. Zo’n logistiek proces bestaat dan ook uit verschillende stappen, zoals de aanvoer, de interne goederenstroom, het voorraadbeheer, de distributie en de afvoer.

In alle gevallen gaat logistiek gepaard met veel informatie-uitwisseling. Een proces als dit is anders niet uit te voeren. Denk hierbij aan informatie als een order, statusmelding of een planning. Het in goede banen leiden van een logistieke supply chain is dus niet zo makkelijk als vaak wordt gedacht. Het in handen nemen van een full service logistiek bedrijf is dus ook heel prettig als je in de logistieke sector werkzaam bent.

Wat doet een full service logistiek bedrijf?

De diensten van een full service logistiek bedrijf bestaan uit diverse onderdelen, zo zullen dit soort bedrijven vaak expert zijn in het importeren van luchtvracht, het importeren van zeevracht, het exporteren van luchtvracht, het exporteren van zeevracht, douane-inklaringen, opslagfaciliteiten, deur-tot-deurdistributie etc. Het is natuurlijk onmogelijk om al deze diensten in je eentje uit te voeren. Gebruik maken van een full service logistiek bedrijf wordt dus altijd geadviseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *