Relatiegeschenken

Bijna elke onderneming is wel in meer of mindere mate afhankelijk van samenwerkingen met partners, klanten en/of afnemers. Zonder hen zul je simpelweg zo veel omzet mislopen dat je bedrijf mogelijk zelfs geen bestaansrecht meer heeft. Het is dus van essentieel belang dat je de banden met vooral je belangrijkste zakenrelaties goed houdt. Natuurlijk doe je elke dag weer je best om je weer zo goed mogelijk te doen voor hen, maar soms is het leuk om een keer iets extra’s te doen. Dit kan bij uitstek in de vorm van relatiegeschenken, oftewel door af en toe een presentje te geven. In wezen doe je dit puur uit blijk van waardering en uiteraard stiekem ook in de hoop dat er in de toekomst minimaal even intensief zal worden samengewerkt, iets waarop je de kans via dit cadeau groter hoopt te maken.

Relatiegeschenken

Wanneer geef je een relatiegeschenk?

Een relatiegeschenk geven aan een belangrijke zakenpartner kun je in feite doen wanneer je wilt. Veel ondernemers kiezen ervoor dit bijvoorbeeld rond de decemberse feestdagen te doen. Dit lijkt ietwat afgezaagd, al kan meedoen met deze trend wel degelijk nuttig zijn, al is het maar dat je niet onder doet voor de concurrentie. Andere geschikte gelegenheden kunnen een verjaardag, een jubileum of het succesvol afronden van een project zijn.

Doe het op een duurzame manier

Wanneer je ervoor kiest om af en toe wat relatiegeschenken te overhandigen, dan is het aan te raden enige aandacht te besteden aan wat je geeft en wat de herkomst is van deze materialen. Je wilt immers niet dat jouw relatiegeschenk leidt tot meer milieuvervuiling. Welnu, bij sommige relatiegeschenkaanbieders kun je prima terecht met deze wens. Er zijn namelijk relatiegeschenken verkrijgbaar waarbij speciaal op het ecologisch verantwoorde aspect is gelet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *