Als je een website maakt is het belangrijk dat deze conversiegericht is, dit houdt in dat de website zo is ingericht dat deze zorgt voor waardevolle acties. Wat een waardevolle actie is zal per website verschillen. Voor een webshop bijvoorbeeld zal een waardevolle actie een aankoop zijn die wordt gedaan. Bij een andere website is een waardevolle actie misschien al het achterlaten van een e-mailadres of het invullen van een enquête. 

Een website bouwen 

Er zijn verschillende manieren om een website te bouwen en verschillende dingen om rekening mee te houden om de conversie van een website te verhogen. Een van de mogelijke manieren om een website te bouwen is via wordpress. Misschien wil je graag een webshop beginnen maar heb je geen verstand van het maken van een conversiegerichte website. Je kunt dan ook een WordPress website laten maken in plaats van dit zelf te doen. Een van de bedrijven die dit aanbiedt is DoubleWeb. Het laten maken van een wordpress website heeft als grote voordeel dat dit wordt gedaan door ervaren mensen en dat je niet eerst zelf enorm veel onderzoek hoeft te doen. 

Webdesign is belangrijk 

Om een aantrekkelijke website te maken is het erg belangrijk dat deze er visueel aantrekkelijk uitziet. Dit doe je onder andere door je te houden aan een bepaalde stijl met een bijpassend kleuren thema. Denk bij het kiezen van een stijl voornamelijk aan de doelgroep die je wilt aanspreken. Daarnaast is het belangrijk dat je rekening houd met hoe het design van de website gaat leiden tot meer conversie. Als je bijvoorbeeld wilt dat mensen hun emailadres achterlaten is het handig om dit te plaatsen op een plek die gelijk duidelijk zichtbaar is

Een goed werkende website

Naast een goed design is het misschien nog wel belangrijker dat de website goed functioneert. Mensen willen in een oogopslag kunnen zien waar ze alles kunne vinden op de website. Het is daarom belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van duidelijke tabbladen en ook het toevoegen van een zoekbalk komt de gebruiksvriendelijkheid van een website ten goede. Ook voor de conversie van een website is het belangrijk dat deze goed functioneert. Als een webshop niet makkelijk werkt zal je immers minder snel een aankoop doen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *