Een nieuwe keuken kopen doe je niet zomaar. Je staat op het punt om veel geld uit te geven aan een aankoop waar je tientallen jaren gebruik van kunt maken. Een goede keuken gaat vele jaren mee en behalve een opfrisser of update her en der, hoef je daar niet snel weer aan te denken. Het is dus zaak dat je er zorg voor draagt dat je ook een nieuwe keuken ontvangt waar je de komende tijd niet van af wilt. Een nieuwe keuken kopen is iets waar je het beste even goed bij stilstaat. En de onderstaande informatie helpt je om je tot in de puntjes voor te bereiden op deze aankoop.

Een keuken kopen binnen budget

Het eerste wat je doet als je een nieuwe keuken wilt kopen is een budget vaststellen. Ga je de keuken in één keer betalen, dan kies je een bedrag uit wat je je ook echt kunt veroorloven. Maak duidelijke afspraken met jezelf en ga hier niet overheen als dat je financiële problemen op kan gaan leveren. Wil je de keuken op afbetaling aanschaffen, dan krijg je te maken met een maandbedrag. Kies dan een bedrag dat je maandelijks probleemloos kunt missen, ook als je er een keer financieel wat minder goed voor staat. Je gaat namelijk een afspraak aan waar je jaren aan vast zit. Vergeet niet dat een keuken kopen op afbetaling je uiteindelijk altijd meer kost.

Wat heb je echt nodig?

Nieuwe keukens zijn duur. En het is niet erg om geld uit te geven aan componenten waar je ook echt wat mee gaat doen.  Vraag jezelf dus van tevoren af waar jij je keuken voor gebruikt en waar je extra geld in wilt steken of juist geld op wilt besparen. Een ontbijtbar is een goed idee voor gezinnen met kinderen die ’s ochtends naar school moeten, maar niet voor een gepensioneerd stel die elke ochtend uitgebreid de tafel dekt. Je kunt een keuken kopen met meerdere ovens als je graag bakt of investeren in een goede grote afwasmachine als je veel afwas hebt. Op die manier kun je een keuken kopen die exact aansluit op jouw wensen en behoeften.

Maak een moodboard

Moodboards worden vaak geassocieerd met interieurdesign, maar ook voor keukens zijn ze uitermate handig. Met een moodboard bepaal je meer over het uiterlijk van de keuken die je gaat kopen, bijvoorbeeld de materialen, de kleuren en de stijl. Je kunt dan je eigen gedachten ordenen, maar veel keukenwinkels kunnen jouw moodboard ook gebruiken om een keuken voor je samen te stellen. Het is een ideale visuele referentie die jou tijdens het hele proces ondersteunt.

Voorbereid de winkel in

Met de bovenstaande informatie ga je goed voorbereid naar de winkel en wordt een keuken kopen een stuk gemakkelijker. Je blijft binnen budget, kiest exact wat je nodig hebt en schaft een keuken aan waar je vele jaren met plezier gebruik van maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *