Wanneer gekeken wordt naar de soorten filamenten die er zijn voor 3D-printers, dan is PLA filamenten wel een variant die vaker naar voren komt dan andere soorten. Dit komt doordat er veel voordelen zitten aan het gebruik van dit plastic voor 3D-printers. De bruikbaarheid ervan is een goed voorbeeld. Toch zijn er ook een aantal andere zaken te noemen die zorgen dat juist dit materiaal boven de andere soorten wordt gekozen. Vooral op praktisch gebied zijn er veel verschillen die voordelig uitvallen voor dit materiaal. Wanneer je dit weet, dan wordt het ook gemakkelijker om als gebruiker ervan een goede keuze te maken.

De hoge kwaliteit
Natuurlijk kan niet gesteld worden dat andere soorten filament niet van goede kwaliteit zijn. Toch is het zeker zo dat de kwaliteit van PLA wel heel hoog te noemen is. Het is bijvoorbeeld flink stevig, steviger ook dan andere soorten. Daardoor is beter bruikbaar voor objecten waarbij deze stevigheid een belangrijke rol speelt. Juist omdat steeds meer gebruiksvoorwerpen worden gemaakt is dit dus ook een hele belangrijke factor om rekening mee te houden. Dit maakt ook dat dit type filament net iets vaker gebruikt wordt dan andere varianten. Neem dit mee wanneer je een keuze gaat maken.

Beter voor grote projecten
Ook belangrijk is het feit dat PLA beter te gebruiken is bij grote projecten. Wanneer er grote objecten moeten worden gemaakt, dan is dit filament veel beter te behandelen. Dit maakt het dus ook meer geschikt. Het eerder genoemde voordeel van de grotere stevigheid speelt daarin ook een belangrijke rol. Bedenk bovendien ook dat dit materiaal net wat minder sterk reageert op veranderingen in temperatuur dan dat andere filamenten doen. Al deze zaken samen maken het dus beter geschikt wanneer iets groots gedaan moet worden. Het is daardoor geschikt voor gebruik in simpele 3D-printers, maar ook voor in de geavanceerde modellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *