Misschien heb jij het idee dat anonimiteit op internet niet belangrijk voor je is. Of je denkt dat alles al goed geregeld is. Het tegendeel is waar, in deze Cyberghost review zal blijken waarom ook jij profijt hebt van een VPN gebruiken. Een VPN, uitgeschreven Virtual Private Network, is een verbinding van servers. Jij verbindt via jouw internet met zo’n server en die server maakt weer verbinding met de site of streamingdienst die jij bezoekt. De uiteindelijke website die je bezoekt kan hierdoor niet zien wie jij bent of waar je vandaan komt. Ook jouw internetprovider heeft geen inzage in jouw internetgebruik. Ze zien dat je verbinding maakt met een VPN server, maar daarna is het niet meer inzichtelijk.

Hoe werkt Cyberghost?

Je kan in theorie zelf een VPN bouwen, echter dit is heel complex. Daarom bestaan er bepaalde protocollen, zoals OpenVPN, L2TP/IPsec, IKEv2, PPTP en SSTP. Deze worden gebruikt door verschillende besturingssystemen. Cyberghost biedt ondersteuning voor Windows-apparaten, iPhone, iPad, Mac, Android telefoons en tablets en Linux machines. Voor jou als gebruiker maakt deze aanbieder alles zo makkelijk mogelijk. Je installeert het programma, een add-on in je browser of een app. Het in- en uitschakelen van de VPN is heel makkelijk. Cyberghost heeft een systeem dat zij ‘Secure Connect’ noemen, wanneer de VPN uitvalt, dan schakelt deze jouw internet uit zodat je nooit per ongeluk onbeveiligd bent.

Snelheid van Cyberghost

Hoewel je via een omweg het internet gebruikt, zul je niet of nauwelijks een vermindering in snelheid merken. Dit komt door de vele servers die deze aanbieder heeft. Inmiddels zijn dit er maar liefst 2700. Deze staan in meer dan 50 landen. Er is altijd een snelle server in de buurt waarmee jij kunt internetten. In het verleden had Cyberghost een gratis versie, echter hier zijn ze mee gestopt. De reden om niet met een VPN te werken die gratis is, heeft met snelheid te maken. Hoe meer mensen een VPN gebruiken, des te langzamer het netwerk voor iedereen wordt. Vandaar dat een betaalde VPN beter is dan een gratis VPN. 

Is Cyberghost Nederlands?

Cyberghost heeft servers in Nederland, maar het bedrijf is gevestigd in Roemenië. Je kunt vanaf Nederland verbinding maken met hun servers in het buitenland. Hierdoor naar Amerikaanse Netflix, HBO en Amazon Prime kijken, of vanuit andere landen dit doen, het kan allemaal. Ook wanneer je in het buitenland zit en lekker een avondje Nederlandse televisie wilt kijken, kun je andersom ook een Nederlandse server kiezen om toegang tot Ziggo Go, NPO en andere kanalen te krijgen.

Kosten Cyberghost

De kosten die Cyberghost rekent zijn marktconform. Je betaalt een bedrag per maand en kunt zelf de looptijd kiezen. Een maandabonnement kost ongeveer 13 euro, een jaarabonnement is 6 euro per maand, voor twee jaar is dit nog ongeveer 4 euro per maand en voor 3 jaar kom je maandelijks op iets minder dan 3 euro uit. Een langere looptijd van je VPN loont dus zeker. Wanneer deze aanbieder niet bevalt, dan kun je binnen 30 dagen annuleren en ontvang je jouw geld terug. Hiermee is Cyberghost gebruiken laagdrempelig, voordelig en snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *