Een carrièreswitch is niet zo heel raar, ook niet wanneer je al wat ouder bent. Vaak is het maken van een carrièreswitch juist heel goed. Let er alleen op dat je geen overhaaste beslissingen maakt. Daarom raden wij jou aan om met een expert in zee te gaan die jou voorziet van loopbaancoaching in Drenthe. In deze blog geven wij jou 5 tips!

Neem de tijd

Of je nu loopbaancoaching in Friesland, Limburg of Zeeland zoekt, het nemen van voldoende tijd is belangrijk bij een carrièreswitch. Bedenk voor jezelf goed waarom je eigenlijk een switch wilt maken. Aan welk ander beroep zit je te denken? Wat spreekt je aan in dat beroep? Probeer voor jezelf deze vragen te beantwoorden. Dit zal jou helpen bij de volgende stappen in jouw loopbaan.

Vraag om hulp

Onthoud goed dat je het niet alleen hoeft te doen. Een professionele loopbaancoach kan jou helpen in dit proces. Een loopbaancoach is gespecialiseerd in dit soort vraagstukken. De coach zal jou leren reflecteren en hij/zij zal jou nieuwe inzichten geven.

Nieuwe studie

Het kan voorkomen dat je een totaal ander beroep wilt uitoefenen. Hierdoor zul je misschien een studie moeten starten. Wees niet bang om deze uitdaging aan te gaan. Een studie helpt jou op weg in de juiste richting!

Ervaringsdeskundige

Misschien zijn er binnen jouw netwerk wel mensen die ook een switch hebben gemaakt. Vraag daarom hun advies. Zij hebben hetzelfde proces doorlopen en weten precies hoe het kan voelen. Door gesprekken te voeren kun je meer zeker worden van jouw keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *