Je spullen goed beveiligen is de normaalste zaak van de wereld. Helaas kan je niet iedereen meer vertrouwen. Zeker als je een eigen zaak hebt, is het verstandig om alles goed in de gaten te houden. Wanneer je kiest voor het extra beveiligen van je kantoor, kan je uit verschillende opties kiezen. Van een bewakingscamera tot alarmsysteem, maar ook of je deze buiten of binnen het pand plaatst.

Alles staat op film

De beste keuze is natuurlijk de beveiligingscamera. Zo heb je altijd bewijs van verdachte zaken die je gemakkelijk terug kunt zien en op kunt slaan. Beveiligingsmaatregelen zijn er niet alleen voor kwaadwillende buitenstaanders, maar kunnen ook je personeel goed van dienst zijn. Natuurlijk is het goed voor een politieonderzoek als verdachte inbrekers op film staan. Zo kan de zaak snel vorderen. Maar vergeet niet dat sommige werknemers ook slechte bedoelingen kunnen hebben. En het is een stuk lastiger als je een werknemer met een contract verdenkt van slechte zaken. Een camera zal de beelden zwart-wit vastzetten zodat er geen ruimte is voor dubbelzinnigheid.

Daarnaast zijn er altijd nog de brutale klanten die het leven van je werknemers zuur maken. Wanneer het een keer echt uit de hand zou lopen, ben je natuurlijk hartstikke dankbaar voor het feit dat alles op beeld staat. Als de klant iets anders probeert te claimen, kun je de werknemer bijstaan met de camerabeelden. Bij Spyshop Amsterdam heb je een grote keuze uit camera’s.

Alarmsysteem op scherp

Nog een manier om je kantoor te beveiligen is het installeren van een alarmsysteem. Deze kan je bij alle in- en uitgangen en ramen plaatsen. Zodra er iets beweegt en door de sensor geregistreerd wordt, gaat het alarm af. Je bent dan meteen op de hoogte en kunt eventueel de politie inschakelen. Natuurlijk kun je instellen dat dit systeem op specifieke tijdstippen alleen geactiveerd is, bijvoorbeeld wanneer iedereen het pand heeft verlaten. Dit is allemaal goed te personaliseren en voor iedereen een geschikte keuze.

Buiten het kantoor beveiligen

Het liefst heb je de daders al te pakken wanneer ze nog niet binnen zijn gebroken. Voorkomen is beter dan genezen. Je kantoor beveiligen is verstandig als er al iets is voorgevallen, maar het liefst heb je dat er nooit iets fout zal gaan. Gelukkig is het zo dat inbrekers vaak niet van gedoe houden. Als een huis of pand te zwaar beveiligd is, word je al snel overgeslagen. Ze willen graag heel snel naar binnen, alles pakken wat ze willen pakken, en dan zo snel mogelijk weer weg zijn. Door je pand dus zichtbaar te beveiligen kan je al een groot deel afweren!

Wel moet je er op letten dat bijvoorbeeld je beveiligingscamera’s volgens de regels zijn geïnstalleerd. Omdat je buiten je kantoor te maken hebt met mensen of spullen die niet van jou zijn, mogen de camera’s niet zomaar geplaatst worden. Wanneer een camera gericht is naar de stoep of gewoon bij de ingang hangt, kunnen mensen per ongeluk in beeld komen. Daarom moet er altijd een sticker in de buurt zijn waar op staat dat er beveiligingscamera’s aanwezig zijn. Dit geldt trouwens ook voor particulieren die een camera in de voortuin hebben hangen waar een gedeelte van de openbare stoep op staat. Voor hun geldt ook dat er een sticker of bordje in de buurt moet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *