Als ondernemer ben je waarschijnlijk voor verschillende opdrachtgevers aan het werk. Al deze opdrachtgevers dienen ook gefactureerd te worden. Dit is opzich niet zo moeilijk (zeker niet met een goed boekhoudpakket). Maar waarschijnlijk zal je als ondernemen ook al snel merken dat niet iedereen even snel is met het betalen van jouw facturen. En dat kan ervoor zorgen dat jij in de problemen komt. In deze tips geven we je daarom graag enkele tips om ervoor te zorgen dat opdrachtgevers de factuur binnen de gestelde termijn betalen. Ook geven we tips om ervoor te zorgen dat een opdrachtgever (ook na het verstrijken van de betalingstermijn) de factuur volledig voldoet. 

  1. Nieuwe klant? Vooraf factureren 

Vertrouwen is een goede basis. Maar wat als het een nieuwe klant betreft en je hem of haar nog niet kent? Hoe weet je zeker of hij of zij de factuur volledig gaat voldoen? Je kunt er niet zomaar van uitgaan. Daarom is het bij nieuwe klanten slim om de factuur vooraf aan de werkzaamheden te laten voldoen. Je kunt er ook voor kiezen om een deel van de totale factuur alvast te laten factureren. 

  1. Zorg voor goede algemene voorwaarden

Wees duidelijk over het incassobeleid. Wanneer dient de debiteur de factuur volledig te voldoen en wat zijn de consequenties als de debiteur niet of niet volledig betaald? Laat je algemene voorwaarden ook controleren door een jurist. Zo weet je zeker dat deze stand houden voor het geval het een juridische kwestie wordt. 

  1. Maak het de debiteur makkelijk om te betalen! 

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de debiteur ook de mogelijkheid krijgt om makkelijk te betalen. Kan de debiteur bijvoorbeeld met één klik op de muisknop betalen via iDeal? Of moet de debiteur zelf allerlei betaalgegevens overnemen via internetbankieren om factuur te kunnen voldoen?

Kom je er niet uit met de debiteur? Schakel dan een incassobureau in. Een aantal van onze tips: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *