U kiest er niet vrijwillig voor, maar helaas gebeurt het vaker dan u denkt. Uw onderneming dreigt failliet te gaan en daar heeft u in de meeste gevallen weinig invloed op. Bij het failliet verklaren van een onderneming heeft de bank vastgesteld dat u uw schulden niet meer kunt betalen. In een aantal gevallen wordt er beslag gelegd op bezittingen en inkomsten. Wat u kunt doen als u failliet dreigt te gaan en wanneer u het faillissement moet verklaren, leggen wij je uit. 

De laatste opties 

Wanneer u denkt failliet dreigt te gaan, ligt dit in de meeste gevallen aan het feit dat klanten u niet kunnen betalen waardoor u een kloof hebt tussen de inkomsten en uitgaven. Wanneer dit nog het geval is, kunt u een deurwaarder in Rotterdam inschakelen. Hiervoor kunt u naar Korenhof deurwaarder om dit eventueel recht te trekken, zodat u niet failliet verklaart hoeft te worden. 

Failliet verklaard worden

Op het moment dat u niet meer aan betalingsverplichtingen kan voldoen, kan er bij de rechtbank een surseance van betaling worden aangevraagd. Dit is een uitstel van betaling. Op het moment dat de rechtbank denkt dat deze uitstel van betaling geen nut heeft, kan hij of zij u failliet verklaren. Daarnaast kunnen ook de schuldeisers waaraan u geld verschuldigd bent een aanvraag indienen om u failliet te laten verklaren. 

Een nieuwe onderneming

U kunt er uiteraard voor kiezen om een nieuwe onderneming te starten om daarmee geld te creëren. Echter moet u er rekening mee houden dat oude schuldeisers weer bij u kunnen aankloppen voor het openstaande bedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *