Wil jij een nieuwe auto? En beschik je niet over het nodige kapitaal om deze aan te schaffen? Dan zijn er gelukkig nog tal van mogelijkheden om een auto te financieren. Zo kun je kiezen voor een doorlopend krediet, een persoonlijke lening, private lease en financial lease. Hieronder gaan we dieper in op deze financieringsmogelijkheden.  

Doorlopend krediet 

Deze manier van financieren is vooral interessant als je voor een langere periode meer bestedingsruimte nodig hebt. Je kunt de bedragen die je namelijk hebt afgelost weer opnieuw opnemen, waardoor je zelf kunt bepalen hoelang je de lening nodig hebt.  

Persoonlijke lening 

Deze lening is meer geschikt wanneer je het geld bijvoorbeeld voor een auto wilt gebruiken. Met een persoonlijke lening is het namelijk zo dat het rentepercentage gelijk blijft, en dat de looptijd op voorhand vaststaat. Zo weet je precies waar je aan toe bent. In tegenstelling tot een doorlopend krediet, kun je bij een persoonlijke lening de afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen.  

Private lease 

Bij private lease betaal je een vast bedrag per maand aan een leasemaatschappij. Hiervoor krijg jij in ruil een auto ter beschikking. Het voordeel is dat veel kosten zoals o.a. de verzekering, het onderhoud aan en de wegenbelasting voor de auto zijn inbegrepen.  

Financial lease 

Ben je een ondernemer? Dan is financial lease een interessante oplossing zodra je een auto wilt kopen zonder kapitaal. Middels financial lease ben je namelijk economisch eigenaar van de auto, maar draai je wel op voor de kosten aan het eventuele onderhoud of de reparatie. Daarnaast kun je bij financial lease zelf grotendeels bepalen wat jouw maandlasten zullen worden, omdat je de looptijd en aanbetaling in eigen hand hebt. Dit is voor veel ondernemers een uitstekende oplossing. Op www.carleasenederland.nl staat meer informatie over deze manier van financieren.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *