Als student reiken de bomen tot in de hemel. Er ligt een zee van tijd voor u om ambities te stellen, dromen na te jagen en talenten te ontplooien. Een jaar of vijf draaien volledig om uzelf. Overdag doet u in de universiteit kennis op. In de avond belandt u in de kroeg om aan uw sociale contacten te werken. Tijdens de weekends in uw kot schrijft u wellicht maatschappijkritische verhalen met de stijl van Herman Brusselmans, waarmee u ooit nationale faam hoopt te bereiken. Na deze vijf jaar is het feest echter ten einde. Vanaf dan gaat het niet meer uitsluitend om u.

Het ik-tijdperk is ten einde

Als de deur van de universiteit voor de laatste keer achter u dichtslaat, is dit tevens het einde van het ik-tijdperk. Het gaat niet meer om uw ambities, uw kennis of uw sociale netwerk. Er moet gewerkt worden. Bij veel banen heeft de baas gelukkig best oog voor uw persoonlijke doelen. Deze zijn echter ondergeschikt aan de doelen van het bedrijf. Er moet een bepaalde omzet worden gedraaid en er zijn nog tal van andere doelen die het bedrijf wil behalen. Als deze conflicteren met uw persoonlijke doelen, dan delft u het onderspit. Over het algemeen is het leven op kantoor hierdoor een stuk zwaarder dan het leven op de universiteit. Na een avondje doorzakken in de kroeg, kunt u er tijdens de studietijd best voor kiezen om een ochtendcollege over te slaan. Bij het gros van de werkgevers kunt u dat beter niet proberen. Daarnaast moet er soms worden overgewerkt. Het kan zo zijn dat u na een dag hard werken geen puf meer heeft om uw schrijverstalenten verder te ontplooien.

De zoete vruchten van de studententijd

Het is best moeilijk om na het ik-tijdperk aan de slag te gaan voor een baas. De vruchten zijn wat minder zoet en af en toe moet er door een flinke zure appel heengebeten worden. Uw dromen staan op pauze, de kroeg staat vol met een nieuwe generatie studenten en uw eigen studentenmakkers zijn te druk met hun eigen baan om nog met u te gaan stappen. Het kan verleidelijk zijn om dan alleen pilsjes te drinken op de bank. wanneer ben je alcoholist, is geen makkelijk te beantwoorden vraag. Maakt u zich echter zorgen over uw alcoholgebruik, dan kunt u contact opnemen met SolutionS Belgium. En kop op! Tussen de zure appels bevinden zich nog genoeg zoete vruchten die ook het leven na de studententijd bijzonder lekker laten smaken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *