Veel mensen praten over linkbuilding, maar weten niet wat het in hoofdlijnen is. Om je een goed beeld te geven van de mogelijkheden en wat er allemaal bij komt kijken, zullen we in dit artikel kort stilstaan bij de belangrijkste punten van dit onderwerp. Hierdoor weet jij na het lezen van dit artikel in hoofdlijnen wat linkbuilding is en waar je allemaal rekening mee dient te houden zodat je het zelf eenvoudig kunt uitvoeren.

Wat is linkbuilding nu precies?

Linkbuilding is een proces dat onderdeel vorm van zoekmachine optimalisatie. Middels deze techniek wordt ervoor gezorgd dat jouw website hogere autoriteit krijgt wat uiteindelijk ervoor zorgt dat je website beter geïndexeerd wordt in de zoekmachines van Google. Heb jij dus een website en wil jij meer verkeer naar je website? Dan kan linkbuilding zeker niet ontbreken. Maar hoe werkt het nu precies? Om je hier een goed beeld van te geven zullen we hieronder eerst stilstaan bij hoe het proces in zijn werk gaat om vervolgens stil te staan hoe je dit zelf kunt oppakken.

Hoe werkt het nu precies?

Zoals hierboven beschreven is het bij linkbuilding van belang om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk links naar je website worden geplaatst. Hierbij is het echter wel goed om te kijken dat de websites die naar je website verwijzen wel van kwaliteit zijn. In vaktermen kijken specialisten dan naar een zogenoemde domein autoriteit en pagina autoriteit. Op basis hiervan wordt bepaald of een bepaalde website relevant is om een link van te krijgen. Het is goed om te benoemen dat deze vorm van marketing enorm gevoelig is. Maak jij namelijk een fout, dan zul je door Google gestraft kunnen worden waardoor je wegzakt in de zoekmachines.

Hoe kan ik dit zelf op een goede manier oppakken?

Als je zelf aan linkbuilding wilt gaan werken, is het goed om als eerst inzichtelijk te krijgen welke websites in jouw branche actief zijn. Hierbij is het tevens goed om te kijken naar de DA en PA waardes zoals hierboven reeds beschreven. Op het internet kun je diverse tools gebruiken die je deze waardes geven. Als je deze lijst hebt gemaakt, is het vervolgens taak om alle websites te gaan benaderen voor een plaatsing van je website. Let op, sommige partijen kunnen geld vragen. Hier dien je mee op te passen. Google wilt namelijk dat je een organisch en natuurlijk verloop hebt zonder te hoeven betalen.

Het inschakelen van een specialist

Zoals reeds beschreven is het juist toepassen van linkbuilding een complexe materie. Hierdoor is het gebruikelijk om een specialist zoals Ranking Masters in te schakelen. Door het inschakelen van eens specialist weet je zeker dat je geen fouten zult maken en dat je resultaat zult gaan behalen. Benieuwd naar de strategie van een bepaald bedrijf? Vraag naar de mogelijkheden en resultaten. Hierdoor weet jij zeker dat je de juiste keuze zult maken zonder in de problemen te komen. Resultaat is immers hetgeen wat telt als je op zoek bent naar een specialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *